România

România

miercuri, 1 februarie 2017

Metamorfozele inimii în poezia românească contemporană



            Încă din antichitate, începutul primăverii era motivul unei sărbători consacrate iubirii din toate vremurile, asociată cu imagini, simboluri și cuvinte.
          Dragostea se poate exprima oricând și sub orice formă, dar în aceste zile speciale când se sărbătorește iubirea, prietenia, dragostea, oamenii demonstrează parcă mai profund afecțiunea față de persoana iubită. În aceste clipe florile, felicitările, cadourile, inimioarele de pluș atrag pe cei care caută modul cel mai potrivit să spună: Te iubesc!
          La sărbătoarea de cultură americană a Sfântului Valentin, patronul îndrăgostiților, iubirea este împărtășită cât mai original și surprinzător pentru a dovedi sinceritatea. După Valentine’s Day, pe 24 februarie, îl celebrăm pe Dragobete – zi tradițională românească a tinereții și a iubirii.
          Unii sărbătoresc Valentine’s Day pe 14 februarie, alții Dragobetele pe 24 februarie. Cu această ocazie, noi îți propunem cel mai original cadou!
          Încearcă să îi oferi persoanei iubite o selecție din cele mai bune poezii de dragoste scrise de cei mai talentați poeți contemporani români.
          Cu siguranță cadoul tău va fi unul dintre cele mai frumoase.
          Poeziile se pot citi zilnic pe un fond muzical deosebit aici pe site, oferit de Radio Poema. Găsiți player-ul în parte dreaptă a paginii, sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu