România

România

vineri, 2 decembrie 2016

Adevărata ISTORIE a României

     
     Originea poporului român a fost îndelung discutată și a stârnit polemici între specialiști. Iată câteva informații despre strămoșii noștri!
      
     Deseori întâlnim sintagma ”geto-daci”, așa că cine erau ei? Dacii și geții sunt unul și același popor, cu denumiri diferite în funcție de cine vorbește despre ei. Grecii le ziceau de obicei geți, fără să ignore cealaltă denumire de ”daci” sau ”dai”. Romanii îi numeau daci. Tracii erau marele grup etnic ce stăpânea partea nordică a Peninsulei Balcanice. 
     De origine indo-europeană, tracii se împărțeau în două ramuri: cea nordică (din stânga Dunării) și cea sudică (din dreapta Dunării). Ei ocupau o suprafață enormă: de la Marea Egee și vestul Asiei Mici până în mlaștinile Pripetului (Belarus) și de la cadrilaterul Boemiei (Cehia) până dincolo de Nistru, limita lor estică, locuită de cimmerieni, fiind  însă dincolo de Marea Azov, astfel încât suprafața locuită de traci cuprindea și tot țărmul nordic al Mării Negre.
     Tracii erau împărțiți în numroase triburi care se luptau între ele. De aceea tracii nu s-au putut uni în fața inamicilor comuni: perși, macedoneni sau romani. Printre neamurile cele mai importante trebuie să îi cităm pe odrizi care locuiau la sud de munții Balcani, în regiunea cuprinsă între țărmul Mării Negre și râul Hebrus(Marița de azi). Ei au ajuns în secolul V î.Hr. sub regele lor Sitalkes, să întemeieze un stat puternic cu o armată numeroasă care i-a ajutat chiar pe atenieni în războaiele lor.
     Un alt neam tracic important a fost cel al bessilor, care locuiau în bazinul superior al fluviului Hebrus, cuprins între munții Balcani și Rhodope și aveau ca centru mai important Bessapara. O parte din acești bessi au locuit mai târziu în Dobrogea, în satele din jurul cetății Histria și a castrului Ulmetum, conform unor inscripții din secolul II d.Hr. Tot în Dobrogea, în partea de sud, între Callatis(Mangalia) și Odessos(Varna), au locuit crobyzii, un alt neam tracic. Moesii erau așezați între Dunăre și Munții Balcani, mai ales în jumătatea vestică a acestei regiuni. De la ei și-a luat numele viitoarea provincie romană, Moesia.
     Cei mai însemnați dintre toate neamurile tracice au fost dacii sau geții. Despre ei vorbesc izvoarele cu cea mai mare admirație. Dacii, la fel ca ceilalți traci, erau împărțiți în mai multe triburi. Locuiau între Tisa, Dunăre, Marea Neagră, Nistru, trecând în unele zone peste aceste hotare. La sudul Dunării se întindeau până în munții Balcani, mai ales la est, în partea dinspre mare. Spre răsărit treceau Nistrul, înaintând până spre Bug, iar la apus, ajunseseră până la Dunărea panonică.
     Tracii se învecinau cu următoarele popoare: spre est, dincolo de cimmerieni cu sciții (de origine iraniană), spre nord cu germanii, iar la nord-est cu slavii. Limita apuseană era reprezentată de germani, iar în Panonia erau ilirii. În sud se învecinau tot cu ilirii. Aceștia din urmă prezentau unele asemănări cu tracii, dar erau un popor deosebit, vorbind o limbă diferită. Ei ocupau jumătatea de apus a Peninsulei Balcanice, de la râul Margus (Morava), spre Marea Adriatică. În sud, tracii se învecinau cu grecii. Totuși, nu trebuie să ne imaginăm că exista o linie de demarcație precisă între traci și alte popoare, regiunile de graniță prezentând atunci, ca și acum, tot felul de interferențe, cu atât mai mult în antichitate. Unele neamuri germanice sau ilirice de pildă, intrau în masa tracică, după cum de asemeena, unele neamuri tracice formau adevărate insule sau prelungiri în mijlocul populațiilor vecine.
     Iată cum îi descrie Herodot: „Neamul tracilor este cel mai numeros, după cel al inzilor (cei care locuiau la Indus). Dacă ar avea un singur cârmuitor sau dacă tracii s-ar înțelege între ei, el ar fi de nebiruit şi cu mult mai puternic decât toate neamurile.    
     În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18.000 ani înainte de Hristos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8.000 ani înainte de Hristos), cea mai veche scriere din lume (tăblițele de la Tărtăria, judetul Alba - 5-6.000 înainte de Hristos).
     Tot aici s-a inventat arcul, au apărut primele furnale din Europa, și tot de aici au plecat și s-au format celelalte popoare indo-europene și nu numai, cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii (ahei și dorieni), fenicienii, etc.
     TRACO-DACII reprezintă cea mai veche și mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizației Sumeriene, și, totodată, cea mai numeroasă (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi găsiți în întreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franța, Spania, Turcia europeană, Asia Mică, Africa, chiar și Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte însuși Burebista.
     Scrisul și odată cu el istoria, au apărut mai întâi in spațiul tracic și abia mai târziu în spațiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici.
     TRACO-DACII au avut cea mai veche agricultură din Europa (neolitic), și printre cele mai vechi din lume. La vremea lor, erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului, potrivit ToataRomania.ForumHit.ro
     Începând cu anul 1995, după studii îndelungate, însă intenționat ținute la subsol, o serie de savanți americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Mării Negre, unde locuia o populație neașteptat de dezvoltată. De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii știau să lupte călare și cu arcul, începând cu mileniul cinci înainte de Hristos.
     TRACO-DACII se remarcau printr-o corectitudine desăvârșită, toate convențiile fiind încheiate verbal și apoi păstrate cu sfintenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băț lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.
     TRACO-DACII erau singura civilizație din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.
     În jurul anului 1400 Î.C., se construiește în Tracia nord-Dunărenă, cea dintâi școală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoții Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare și al celor 12 constelații).
     Confom mărturiilor lui Platon și Socrate rămase posteritații, însuși Pitagora și-a completat studiile la școala Zamolxiană, și tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.
     După istoricul Herodot, aceștia erau Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaților (Moldova de astăzi). O parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuți ca Cimiry. Migrați ulterior către Italia, Spania, Anglia și Irlanda, au fost cunoscuți sub denumirea de celți.
    Zona Nord-Dunăreană (Romania de astăzi), a fost considerată din vechime drept un Paradis terestru.Teritoriu înzestrat cu aproape toate bogățiile Pământului, cu terenuri agricole (devenit Grânarul Europei de mai târziu), pășuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zonă bine apărată contra majorității dezastrelor natural, etc.
     Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungați din vatra strămoșească, și nici deznaționalizati.
     Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile și tradițiile strămoșilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuțioase de sânge, demonstrează un alt miracol: în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, românii și-au păstrat puritatea genetică, specifică strămoșilor noștri.
     România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, ca românii vor deveni un popor îndrăgit și respectat de toate popoarele lumii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu