1. Sfântul Simeon Stylites (foto) a fost un călugăr care şi-a câştigat faimă în secolul al cincilea pentru că a petrecut 37 de ani stând în picioare pe platformă din vârful unei coloane foarte înalte din Siria.
Motivele pentru care a făcut acest gest ţin de valorile sale ascetice, iar exemplul lui a fost apoi urmat în anii care au urmat de către sfinţii stilişti.
2. În timpul Primei Dinastii a Egiptului Antic, sute de slujitori şi membri ai familiei erau înmormântaţi odată cu trupul regelui mort. Se credea că oamenii şi animalele îngropate odată cu regele îl vor ajută în viaţa de apoi.
3. În 1927, Otto Rohwedder inventat pâinea feliată. El a făcut prima maşină de feliat şi împachetat pâinea, şi a câştigat şi un brevet pentru invenţia sa. După numai şase ani de invenţie, pâinea feliată se vindea mai bine decât cea nefeliată.
4. În 1911, împletirea părului în codiţe a fost interzisă în China, deoarece se consideră că acest obicei aminteşte de trecutul feudal al ţării.
5. Pentru a evita efortul de a deplasa cu bărcile în amonte, comercianţii mesopotamieni construiau bărci demontabile pe care le navigau în aval având şi un măgar la bord. Odată ajunşi la destinaţie vindeau cadrul bărcilor iar când terminau de făcut schimburile comerciale foloseau măgarul pentru a se întoarce acasă.
6. În Roma Antică pedeapsa pentru uciderea propriului tata era să fii înecat, băgat într-un sac împreună cu
o viperă, un câine şi un cocoş. Motivul din spatele acestei practici? Se pare că nimeni nu ştie!
7. Alexandru cel Mare (foto), a inventat o tehnică de spionaj folosită până astăzi: el îşi încuraja soldaţii să trimită scrisori acasă, scrisori pe care apoi le intercepta şi le citea pentru a descoperi cine era împotriva lui.
8. În Gubbio, nordul Italiei, există o cursă care se organizează în fiecare an, încă din secolul al 12-lea, şi în fiecare an este fraudată. În această cursă sătenii transportau trei statui: a Sfântului Ubaldo (cel pentru care cursa a fost organizată prima data), a Sfântului Anton şi a Sfântului Gheorghe, dar, în fiecare an Sfântul Ubaldo iese pe primul loc, Sfântul Gheorghe pe al doilea loc, iar Sfântul Anton pe ultimul loc.
9. În 1847, atunci când anestezicul a fost folosit pentru prima data în timpul unei naşteri, mama a fost atât de uimită de cât de nedureroasă a fost naşterea, încât şi-a numit copilului Anastasia.
10. Asaltul cavaleriei a fost folosit ultima dată în al Doilea Război Mondial. Atunci o divizie de cavalerie mongolă s-a aruncat în luptă împotriva unei divizii de infanterie germană. Care a fost rezultatul? Nici măcar un soldat german nu a fost ucis, au murit în schimb 2.000 de soldaţi din cavaleria mongolă.
11. Modelul rectangular de dispoziţie a străzilor folosit astăzi în întreaga lume nu este o invenţie nouă. A fost folosit prima oară în oraşul Mohenjo Daro din India, cu 4500 de ani în urmă. Casele în acest oraş erau situate de o parte şi de altă a străzilor, cu pereţii din spate îndreptaţi spre stradă pentru a feri gospodăria de soare şi de praful de la căruţe.
12. Prima femeie poliţist a fost Alice Stebbins Wells (foto), care a s-a înrolat în LAPD în 1910. Pentru că a fost prima (şi singura) femeie-poliţist, ea şi-a conceput propria uniformă de poliţie. Patru ani ma târziu Marea Britanie a avut şi ea prima femeie poliţist.
13. În Parisul anilor 1700, femeile purtau pălării cu paratrăsnete ataşate atunci când se aventurau să iasă din casă pe vreme rea. O idee nu tocmai minunată.
14. În perioadă 3100-3050 i.Hr., Egiptul era condus de primul său faraon – Regele Menes. Se spunea că el a fost primul conducător venit din rândul oamenilor, acesta moştenindu-şi tronul de la Zeul Horus.
15. Gorgias din Epir (sec. 3 i.Hr.), un sofist grec, s-a născut în sicriul mamei sale moarte.Purtătorii sicriului au auzit plânsetele acestuia în timp ce purtau sicriul spre mormânt.
Nicaeri in istoria Egiptului Antic nu exista morminte colective, in care Faraonul sa-si fii luat cu el supusii. Animalele mumificate gasite cu miile, Boul Apis, Soimii, Pisicile, alte pasari nu faceau parte din ritualul de plecare al faraonului.Faraonii aveau doar artefacte vegetale, obiecte folosite in timpul vietii, vezi Tutankamon. Ritualul de ucidere al suitei Imparatului era in...China, cand dintr-o data s-a renuntat la acel obicei, inlocuindu-se uciderile cu celebra armata de teracota.La pct.10.Armata germana nu a fost niciodata in Mongolia.La inceperea razboiului, Cavaleria poloneza a fost aceea in 1939 umilita de tehnica germana.pct.14.Absolut nici un Zeu nu a fost incoronat in planul fizic, Zeii sunt in alt plan, in planul de Lumina.Zeii doar au supravegheat din alt plan bunul mers al lucrurilor.Primul Faraon al Egiptului a fost cu mult inaintea Potopului Biblic al lui Noe, adica in ciclul de viata nr.4 cand Atlantii au construit Piramidele de la Gizeh.Si era aliniat canalele de aeraj dupa Constelatia Orion.Data era acum mai bine de 12.000 de ani. Champolion a descoperit piramida lui Mefrem pe platoul Gizeh, iar acel demnitar... a trait inainte de potopul Biblic. De asta se temea si Biserica. Sa nu se stie data exacta a potopului.
RăspundețiȘtergereSă lăsăm biserica, şi să trecem la istorie.
ȘtergereÎn anul 1980, Gunter Dreyer, şeful unei echipe de arheologi germani, redescoperă la Abydos situl deschis iniţial de francezi. Necropola era răvăşită de activitatea neglijentă a arheologilor francezi, cu toate acestea vina nu era doar a lor, mormintele fiind atacate şi jefuite încă din Antichitate, când adepţii cultului lui Osiris, zeu al morţii şi renaşterii au făcut săpături în speranţa descoperirii locului de naştere al zeului.
Echipa arheologului Gunter Dreyer a descoperit printre altele, mai multe schelete de oameni şi animale. Între acestea, scheletele unor tineri sub 25 ani, sacrificaţi alături de animale pentru a-l însoţi pe regele Scorpion în călătoria sa spre cealaltă lume.
Şi ca să nu las pe nimeni în întuneric şi neştiinţă, am să mai scriu un articol.
Toate cele bune!